Afstandsbediening KPN instellen

Wanneer u Interactieve Tv heeft van KPN is het handig om na het installeren van de tv-ontvanger uw afstandsbediening af te stemmen op je tv. Dit gebeurt aan de hand van een code die je moet invoeren op je afstandsbediening. De code die je moet gebruiken kun je terug vinden in je handleiding mocht je deze niet bij de hand hebben…geen probleem. U vindt hieronder de belangrijkste codes die je nodig hebt om uw afstandsbediening af te stemmen op je tv.

KPN heeft 2 modellen afstandsbedieningen:

Afstandsbediening KPN instellen

 

Let op: Staat uw televisie merk NIET in bovenstaande tabel? klik dan hier.Afstandsbediening KPN instellen

 

Instructies voor Model 2011:

 • Druk 5 seconden op de knop Image, het groene lampje  op de afstandsbediening gaat dan  twee keer rood knipperen.
 • Voer uw tv-merk snelcode uit de lijst in met de toetsen Image
 • Als het lampje op de afstandsbediening constant rood gaat branden, richt u de afstandsbediening op uw televisie en houd u de knop  Image (linksboven) ingedrukt. Het programmeren is nu gestart en loopt door tot uw televisie uitgaat.
 • Zodra uw televisie uitgaat, laat u de knop  Image los. Uw afstandsbediening is geprogrammeerd als het lampje uitgaat.

Instructies voor Model 2008:

 • Start de programmeermodus door  Image en Image (groene stopknop van de opname-functie) tegelijk ca. 2 seconden ingedrukt te houden. Het controlelampje op de afstandsbediening knippert twee keer en u kunt de toetsen loslaten.(let op! Er verschijnt dus GEEN invoerveld op het beeldscherm)
 • Voer uw tv-code in met de toetsen  Image. Het controlelampje knippert twee keer ten teken dat de code is geaccepteerd.
 • Richt de afstandsbediening op uw televisie en houd  Image (links boven) ingedrukt. Het zoeken naar een geschikte tv-code is nu gestart. Houd   Image ingedrukt totdat uw televisie op stand-by gaat.
 • Zodra uw televisie op stand-by gaat, laat u Image los en drukt u op de Image. Het controlelampje knippert twee keer en de gevonden code is opgeslagen.
 • Zet uw televisie weer aan. Indien nodig, selecteert u het juiste input kanaal. (gebruik hiervoor indien nodig de afstandsbediening van uw televisie).

Controleer of de tv-knoppen op de afstandsbediening goed werken.

 • Druk op de  Image (linksboven). Uw televisie moet nu uit- en weer aan gaan.
 • Druk op de volumeknoppen   Image en de stilknop  Image. Het volume moet nu hoger, lager en geheel uit gaan.
 • Druk op de AV-toets  Image . De televisie verandert nu van input kanaal, bijvoorbeeld naar het signaal van uw videorecorder of spelcomputer. Het kan zijn dat u deze knop een aantal keer moet indrukken om weer terug naar het interactieve tv-signaal te gaan.

Werkt een knop niet of niet zoals omschreven? (reageert de televisie bijvoorbeeld niet op de volume knoppen of krijg je de televisie niet meer uit stand-by) Herhaal dan de stappen nog een keer of probeer een andere tv-code van dezelfde fabrikant. Dit doet u door de fabrikant te selecteren en geen modelnummer in te voeren.
Bron: KPN.